[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Mail4ME: Help


Hi Lew,

does the i85s have a means to watch the MIDlet's output sent to
"System.out"? If so, you might enable the "debug" switch and have a look at
the protocol information for POP/SMTP in both directions. Maybe that helps.
If you see *no* protocol information at all, then the connection object
can't be created. I see three possibilities why this might be the case, but
can't validate any of them due to lack of a i85s:

(1) Loading classes by name doesn't work at all. Shouldn't be the case since
this would make the whole Generic Connection Framework useless.

(2) Loading of the specific "ConnectionImpl" class used in Mail4ME doesn't
work for some reason. Anybody has an idea?

(3) The "microedition.platform" property isn't defined on the i85s, although
it should be according to the J2ME specs.

The latter seems the most likely possibility to me. I'll see that I provide
you with a JAR file that displays more info about the ConnectionImpl loading
process later today. Maybe this helps.

Regards

Jörg

----- Original Message -----
From: "Lew" <lew@futureroads.com>
To: <mail4me@enhydra.org>
Sent: Thursday, October 18, 2001 11:05 AM
Subject: Re: Mail4ME: Help


Don't know about anything special about Mindspring's setup. I have used them
for other wireless e-mail like via the Handspring Visor and Visor Phone,
etc. The error occurs as soon as I press "OK" fater entering all the setup
info.

Thanks,
Lew


At 11:53 AM 10/18/2001 +0100, you wrote:
>Hello Lew,
>
>is there anything special about the POP3/SMTP services at mindspring? For
>example, do they run on a non-standard port number? Also, when exactly does
>the problem occur? When you press "ok" in the "setup" dialog?
>
>Regards
>
>Jörg
>
>----- Original Message -----
>From: "Lew" <lew@futureroads.com>
>To: <mail4me@enhydra.org>
>Sent: Thursday, October 18, 2001 10:30 AM
>Subject: Mail4ME: Help
>
>
>> >Date: Sun, 14 Oct 2001 07:15:30 -0400
>> >To: enhydra@enhydra.org
>> >From: Lew <lew@futureroads.com>
>> >Subject: Mail4Me error
>> >
>> >I just tried to execute Mail4Me on my i85s for the first time and got
the
>following error...
>> >
>> >JavaLangNullPointerException null
>> >
>> >The only thing I had a question about that might be wrong in the setup
is
>the field "hostname.hostisp.com". My host is Mindspring. I tried
>mindspring.mindspring.com and just mindspring.com ... both gave me the same
>error.
>> >
>> >Thanks,
>> >Lew
>> >
>> >
>> _______________________________________________
>> Mail4ME mailing list
>> Mail4ME@enhydra.org
>> http://support.enhydra.org/mailman/listinfo.cgi/mail4me
>>
>
>_______________________________________________
>Mail4ME mailing list
>Mail4ME@enhydra.org
>http://support.enhydra.org/mailman/listinfo.cgi/mail4me
>
_______________________________________________
Mail4ME mailing list
Mail4ME@enhydra.org
http://support.enhydra.org/mailman/listinfo.cgi/mail4me